Laddboxar

Installation av laddbox & laddstationer för elbil

från 6 995 kr inkl. moms och ROT-avdrag

Det enklaste sättet att ladda din egen elbil är hemma. Så det är inte konstigt att den så kallade wallboxen blir allt mer populär. Även om fördelarna med en privat e-bilsladdningsstation är uppenbara, har många e-bilsförare fortfarande frågan om hur den ska implementeras. Vi ger dig gärna uttömmande råd om alla dina frågor, individuella önskemål och krav i detta ämne och tar hand om den professionella, säkra wallbox-installationen i ditt hem.

DEFA Power™ – laddstation 22kW med 6 meter fast kabel och display

 

Smart hemmaladdare som låter dig ladda när strömmen är som billigast. Max 22kW, 32A. Möter alla säkerhetskrav.

 

Det smartaste sättet att styra strömmen, så att du kan ladda till lägsta kostnad med maximal effekt. DEFA Power optimerar den tillgängliga strömmen, och med PowerSmart kan du undvika pristoppar så att du slipper ladda när strömmen är som dyrast. DEFA Power har en intuitiv display och en sex meter lång integrerad laddkabel som förenklar din dagliga användning och ger dig full kontroll över laddningen.

 

DEFA Power ― more power to you!

Grönt ROT-avdrag

Från och med den 1 januari 2021 kan du som köper och installerar en laddbox hemma dra nytta av det gröna ROT-avdraget, även känt som skattereduktion för grön teknik. Detta ersätter det tidigare “Ladda hemma-stödet” som administrerades av Naturvårdsverket. Skattereduktionen täcka upp till 50 procent av kostnaden för både arbetskraft och material. Du behöver inte göra en separat ansökan för bidraget, avdraget appliceras direkt på din faktura.

Enligt Skatteverkets riktlinjer ges dock inte avdrag för resor och administration. För installationer som utförs till ett fast pris, antas 3 procent av totalsumman täcka dessa kostnader. Således ges skattereduktionen för grön teknik schablonmässigt på 97 procent av totalsumman, medan de återstående 3 procenten måste betalas av dig.

Om rotavdraget av någon anledning inte beviljas behöver du som kund betala det fulla priset.

För ytterligare information om det nya gröna ROT-avdraget hänvisas du till Skatteverkets webbplats.

Att tänka på innan installation
  • För att minimera risken att huvudsäkringen löser ut vid laddning rekommenderar vi att fastighetens huvudsäkring ska vara minst 20A.
  • Vid behov kan vi vid installationen göra en uppsäkring mot en extra kostnad.
  • Installation av laddbox kan ej ske på enstegsputs- eller eternitvägg.
  • Om det inte finns vägg att fästa kabeln på eller befintliga rör att dra kabeln igenom, behöver du förbereda med markrörläggning innan installationen av laddboxen kan genomföras.
  • För att kunna styra och läsa av förbrukning så är det en fördel att placera laddaren inom räckvidd för fastighetens wifinät.
  • Kabelvägen där kabel skall klamras behöver vara fri från hyllor eller annan fast inredning

Få kostnadsfri offert

Ring akut